ScienceNews.ScienceSchoolCy.com
  • MAIN PAGE
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΖΩΟΦΙΛΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ
  • Videos
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ηξερες οτι...
  • Φωτογραφια
    • Φωτογραφηματα
    • photo of the day
  • english version
    • photography
  • Επικοινωνια

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο και πλέον τέθηκε σε λειτουργία [Video]

29/11/2014

 
Picture
Η First Solar ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο, το Topaz στην πεδιάδα Carrizo Plain της Καλιφόρνια, το οποίο αποτελείται από 9 εκατομμύρια ηλιακά panels που καλύπτουν 9.5 τετραγωνικά μίλια.

Η μονάδα τέθηκε ήδη σε λειτουργία και παράγει 550MW για την τροφοδοσία 160.000 οικιών στο δίκτυο της Pacific Gas & Electric, γλιτώνοντας παράλληλα το περιβάλλον από 377.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Το θετικό είναι ότι μέσα στο 2015 θα τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο μονάδες μεγαλύτερης απόδοσης, η μία από την First Solar (Desert Sunlight επίσης 550MW) και η άλλη από την Sunpower (Solar Star  – 579MW).

Δείτε στο παρακάτω video πως δημιουργήθηκε το Topaz και ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα εκμεταλλευτούμε την ηλιοφάνεια της χώρας μας με κάτι αντίστοιχο.
Πηγή: http://www.techgear.gr

Χέντο: Το νέο ιπτάμενο σκέιτμπορντ

22/11/2014

 
Ένα σκέιτμπορντ που πετάει δημιούργησε η αμερικανική εταιρία Arx Pax. Ονομάζεται Χέντο και ουσιαστικά κινείται 2,5 εκατοστά πάνω από το έδαφος.
Χρησιμοποιεί τα μαγνητικά πεδία για να κινηθεί. Ζυγίζει 40 κιλά και όσοι το δοκίμασαν, υποστήριξαν ότι είναι πολύ εύκολο να το χειριστείς.
Μοιάζει λιγάκι με την εφεύρεση που είχαμε δει στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον».

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι μοιάζει με το snowboard. Άλλοι θεωρούν ότι μοιάζει με hover board, γιατί κάπως έτσι το είχαν φανταστεί. Είναι ενδιαφέρουσα απάντηση, γιατί κανένας δεν έχει οδηγήσει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Κάιλ Ο Νιλ, μηχανικός της Arx Pax.

Το Χέντο μπορεί να λειτουργήσει για 15 λεπτά, πριν χρειαστεί να το επαναφορτίσουμε. Μπορεί να λειτουργεί μόνο πάνω από μεταλλικές επιφάνειες. Οι εφευρέτες του ονειρεύονται τη δημιουργία πάρκων, όπου ο κόσμος θα μπορεί να νοικιάζει Χέντο, να ανεβαίνει σε αυτά και να κόβει βόλτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρία που το κατασκεύασε προτείνει οδηγίες για το πώς μπορείς να το φτιάξεις, έτσι ώστε οποιοσδήποτε μηχανικός θέλει, να μπορεί να βρει νέους τρόπους χρήσης αυτής της τεχνολογίας.

Το σχέδιο που έχει καταρτίσει η εταιρία αφορά την ανάπτυξη μαγνητικών τεχνολογιών, που θα δίνουν την ευκαιρία σε όποιον θέλει, να χρησιμοποιεί αυτή την πτητική καινοτομία. Στο μυαλό των κατασκευαστών του Χέντο είναι η ίδια τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί σε τρένα, για μεταφορά μεγάλων κοντέινερ, ακόμη και στην αντισεισμική προστασία κτιρίων.

Πηγή: euronews.com

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα του μέλλοντος

22/11/2014

 

Κίνηση στους δρόμους της πόλης; Κάτι τέτοιο ίσως να μην αποτελεί καν πρόβλημα για τους οδηγούς του μέλλοντος. Ευρωπαίοι επιστήμονες ποντάρουν πολλά στην ιπτάμενη (κυριολεκτικά) αυτοκίνηση.

Κάθε πρωί ιπτάμενα αυτοκίνητα πετούν πάνω από τις οδικές αρτηρίες γερμανικών μεγαλουπόλεων. Θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως: ήδη σήμερα 17 ερευνητικά προγράμματα ανά τον κόσμο έχουν ως στόχο να κάνουν πραγματικότητα το «όνειρο» πολλών επιστημόνων. Στα προγράμματα αυτά συμπεριλαμβάνεται το ευρωπαϊκό πρότζεκτ Μycopter. Σε αυτό συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, ανάμεσα στα οποία το Κέντρο Διαστημικής Τεχνολογίας του Μπραουνσβάιγκ, το Tεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρσλρούης, καθώς και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Τυβίγγης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3,4 εκατομ. ευρώ. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα τα μέλη της ερευνητικής ομάδας παρουσίασαν στο Μπράουνσβαϊγκ ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς τους, και συγκεκριμένα ένα υβριδικό ιπτάμενο όχημα. «Σύμφωνα με τους πιλότους, δούλευε μια χαρά», ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίδειξης ο Στέφαν Λέβενταγκ από το Κέντρο Διαστημικής Τεχνολογίας του Μπραουνσβάιγκ. Κοινός στόχος των 17 ερευνητικών προγραμμάτων είναι η κατασκευή οχημάτων, τα οποία θα μπορούν να κυκλοφορούν τόσο στον αέρα, ως ελικόπτερα, όσο και στα κλασικά οδοστρώματα, ως αυτοκίνητα.
Picture
Όταν η αεροναυπηγική συναντά την αυτοκίνηση

Στον ίδιο τομέα δραστηριοποιείται η εταιρεία AeroMobil από την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Τα υβριδικά μοντέλα AeroMobil 3 που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία σε συνέδριο καινοτομίας στη Βιέννη, προκάλεσαν ενθουσιασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα πέρασαν με επιτυχία τα τεστ στο δρόμο και στον αέρα και βρίσκονται λίγο πριν την τελειοποίησή τους. Ο Στέφαν Βάντοτς από την AeroMobil αναφέρει ότι η κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους τόσο της αυτοκίνησης, όσο και της αεροναυπηγικής εδώ και έναν αιώνα. «Η καινοτομία στα μοντέλα μας έγκειται στο ότι αυτά έχουν σχεδιαστεί τόσο ως συμβατικά αυτοκίνητα, όσο και ως συμβατικά αεροσκάφη», εξηγεί, και τονίζει ότι ο χρήστης αποφασίζει μόνος του πώς τελικά θα τα χρησιμοποιήσει.

Τα μοντέλα ΑeroMobil 3 διαθέτουν τόσο συμβατικές ρόδες όσο και φτερά. Είναι εξοπλισμένα με σύστημα αυτόματου πιλότου, αλλά και σύστημα διάσωσης με αλεξίπτωτα που θυμίζει αυτό των αεροπλάνων. Τα υβρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα της σλοβακικής εταιρείας κινούνται με κανονική βενζίνη, ενώ μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν τόσο στην άσφαλτο, όσο και σε χώμα ή γρασίδι.

Picture
To υβριδικό ιπτάμενο όχημα της AeroMobil από τη Σλοβακία
Η καινοτομία στην αυτοκίνηση κοστίζει ακριβά

«Ο συνδυασμός στοιχείων αυτοκινήτου και αεροπλάνο σε ένα όχημα δεν είναι εύκολη υπόθεση», αναφέρει ο Σρέφαν Βάντοτς. Τα δύο αυτά μέσα έχουν διαφορετικούς όρους λειτουργίας και κίνησης. Για παράδειγμα το αυτοκίνητο κατασκευάζεται από πιο βαριά υλικά, σε αντίθεση με το αεροπλάνο που απαιτεί για την κατασκευή του ελαφρύτερα υλικά. Ωστόσο αν και οι δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα για τα ΑeroMobil 3 έχουν στεφθεί με επιτυχία, οι σλοβάκοι κατασκευαστές εκτιμούν ότι τα θα αργήσουν τα τεθούν σε πραγματική λειτουργία, μιας και έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βασικό εμπόδιο: τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο χρειάζεται σωρεία ευρωπαϊκών αδειών για να αρχίσει να κυκλοφορεί σε δρόμους και αιθέρες.

Επιπλέον ο συγκοινωνιολόγος Γιαν Λεσίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα εφιστά την προσοχή και στο θέμα της κυκλοφοριακής ασφάλειας: ναι μεν θα διευκολυνθεί η κίνηση στις αστικές και υπεραστικές αρτηρίες, την ίδια ώρα όμως αναμένεται να επιβαρυνθεί η κυκλοφορία στις εναέριες οδούς. Παράλληλα οι οδηγοί θα πρέπει συγχρόνως να είναι και... πιλότοι, πράγμα που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την απόκτηση αδειών κυκλοφορίας. Για τους λόγους αυτούς ο Στέφαν Λέβενταγκ εκτιμά πως μάλλον δεν θα δούμε πολύ σύντομα στις πόλεις μας ιπτάμενα αυτοκίνητα. Άλλωστε ακόμη και στην περίπτωση που επιτραπεί η κυκλοφορία τους, οι τιμές τους αναμένεται να είναι απλησίαστες, βγαλμένες και αυτές από ...ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Πηγή:
http://www.dw.de

Γάτες και άνθρωποι "διδάσκουν" στα ρομπότ πως να πέφτουν 

18/11/2014

0 Comments

 
Picture
Τη γνωστή ικανότητα των γατών να πέφτουν πάντα στα πόδια τους φιλοδοξούν να δώσουν στα ρομπότ ερευνητές του Georgia Tech.

Ειδικότερα, ερευνητές του πανεπιστημίου υπό την Κάρεν Λιού, επίκουρη καθηγήτρια του School of Interactive Computing (IC) του Georgia Tech, προκειμένου να κατανοήσουν το πώς η «συμπεριφορά» των αιλουροειδών και των ανθρώπων κατά τις πτώσεις θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση των ρομπότ, μελέτησαν τα φυσικά χαρακτηριστικά μίας ευρείας γκάμας φαινομένων/ δραστηριοτήτων: από τις πτώσεις γατών μέχρι τον τρόπο που προσανατολίζονται στον χώρο δύτες και αστροναύτες.

Σε έρευνα που παρουσιάστηκε στην 2014 IEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS) η Λιου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της πάνω στον προσανατολισμό και τη συμπεριφορά όσον αφορά στις πτώσεις τόσο από ανθρώπους όσο και από γάτες και το πώς αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπτώσεων σε ρομπότ τα οποία πέφτουν- και ειδικά σε ρομπότ τα οποία κάποια στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Η Λιου και η ομάδα της στο Georgia Tech εξομοίωσαν πτώσεις και μελέτησαν τα αποτελέσματα προσγειώσεων: «δεν είναι η πτώση που σε σκοτώνει- είναι το απότομο σταμάτημα στο τέλος. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη ζημιά είναι η γωνία της πτώσης» σημειώνει η Λιου.

Picture
Σε πειράματα τα οποία έγιναν με ένα μικρό ρομπότ που αποτελείται από ένα κύριο σώμα και δύο πόδια, εξομοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πτώσης και διερευνήθηκε το ενδεχόμενο μιας μαλακής- roll προσγείωσης για τη μείωση της δύναμης πρόσκρουσης και κατʼεπέκταση της ζημιάς. Όπως διαπιστώθηκε, ένα σωστά σχεδιασμένο ρομπότ έχει τη «διανοητική ικανότητα» να πραγματοποιήσει τους υπολογισμούς που απαιτούνται για μια «μαλακή» προσγείωση- αν και η παρούσα τεχνολογία μοτέρ και μηχανικών άκρων εν γένει δεν επιτρέπει επαρκώς γρήγορη κίνηση για «γατίσιες» πτώσεις. Στο μέλλον ο στόχος της έρευνας θα είναι η «εκπαίδευση» των ρομπότ πάνω στον προσανατολισμό και την πρόσκρουση- κάτι που οι άνθρωποι δεν  μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι, αλλά οι γάτες κάνουν με φυσικότητα. «Αν πιστεύουμε ότι μια ημέρα θα είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ρομπότ που θα μπορούν να φέρνουν σε πέρας τέτοιου είδους υψηλά δυναμική κίνηση, πρέπει επίσης να διδάξουμε στα ρομπότ πώς να πέφτουν- και πώς να προσγειώνονται με ασφάλεια μετά από ένα άλμα ή μια σχετικά μεγάλη πτώση» τονίζει η Λιού.

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr

0 Comments

Έφτιαξαν το πρώτο ρομπότ που μπορεί να πλένει και πιάτα

8/11/2014

 
Ο Boris είναι ένα από τα πρώτα ρομπότ στον κόσμο που μπορούν να κάνουν με τα χέρια τους ιδιαίτερα εντυπωσιακές κινήσεις, και αρκετά πρακτικές, όπως να πιάνουν μικρά αντικείμενα - σαν τα ποτήρια - χωρίς να τα σπάνε!

Η ικανότητά τους αυτή, εξοπλίζει τον Boris με το σημαντικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να στέκεται  επί ώρες πάνω από τον νεροχύτη και να πλένει πιάτα - χωρίς να τα σπάει όπως είπαμε - και βεβαίως χωρίς ο ίδιος να διατρέχει κίνδυνο να πάθει κάποιο βραχυκύκλωμα!

Το συμπαθητικό αυτό ρομπότ, αναπτύχθηκε στην Αγγλία από ειδικούς του πανεπιστημίου του Μπίρμπινγκχαμ, και όπως ανέφερε ο επικεφαλής των επιστημόνων, καθηγητής Τζέρεμι Γουάιατ, το χέρι του Boris είναι όπως του ανθρώπου, με δάκτυλα που του επιτρέπουν να τα χρησιμοποιεί για να μετακινεί με ασφάλεια κάποιο αντικείμενο.

Πάνω από τον νεροχύτη ή μπροστά σε ένα ντουλάπι ο Boris μπορεί να χρησιμοποιεί δύο ή τρία ή όλα του τα δάκτυλα ανάλογα με το αντικείμενο που πρέπει να πιάσει για να μεταφέρει ενώ την ίδια στιγμή είναι σε θέση να αναλύσει μια πληθώρα επιλογών για το πώς να μετακινήσει το αντικείμενο, δηλαδή να το περιστρέψει, να το περάσει κάτω από τη βρύση, να το περάσει πάνω από τη βρύση, κλπ.

Το συγκεκριμένο ρομπότ, αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου προγράμματος που λέγεται PaCMan, και το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ρομπότ που θα χρησιμοποιούνται σε σπίτι ή γραφεία για να βοηθούν ανθρώπους χάρη στην ικανότητά τους να επιτελούν μεγάλη ποικιλία κινήσεων.

Πηγή:
http://www.tanea.gr

«Transformer» - συναρμολογητής για τη NASA

6/11/2014

 
Εμφανισιακά παραπέμπει σε κάποια τεχνολογία των κινηματογραφικών «Transformers», ωστόσο ο «ΙSAAC» (Integrated Structural Assembly of Advanced Composites) της NASA είναι πέρα για πέρα αληθινός.

Ο ογκώδης ρομποτικός βραχίονας μπορεί να διαχειρίζεται υλικά με προγραμματισμένες μεθόδους, μετατρέποντας συγκολλητικές ουσίες και ίνες σε αεροδιαστημικές δομές και εξαρτήματα. «Δουλέψαμε δύο χρόνια για να αποκτήσουμε τη συγκεκριμένη ρομποτική τεχνολογία, τέτοιου επιπέδου ακριβείας. Αλλά είχαμε προτείνει την ιδέα πάνω από έξι χρόνια πριν» ανέφερε ο Τσόνσι Γου, μηχανολόγος δομικής μηχανικής. «Θα κάνει πραγματικά τη διαφορά πάνω στη δυνατότητά μας να καταλάβουμε τα σύνθετα υλικά και τις διαδικασίες χρήσης στην αεροπορία και τα διαστημικά σκάφη».

Αν και η χρηματοδότηση αποτέλεσε πρόβλημα στην αρχή, ο Γου και οι συνάδελφοί του στο πρόγραμμα του ISAAC, Μπράιαν Στιούαρτ και Ρόμπερτ Μάρτιν έπεισαν το Langley Research Center να παρέχει 1,4 εκατ. δολάρια, το Aeronautics Research Mission Directorate να συνεισφέρει 1,1 εκατ., καθώς και το Space Technology Mission Directorate και το Space Technology and Exploration Directorate να συμμετέχουν με 200.000.
Η ίδια η μεταφορά του ISAAC στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στο Χάμπτον  της Βιρτζίνια αποτέλεσε πρόκληση. Το σύστημα είναι ένα από τρία στον κόσμο τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την Electroimpact, Inc (Μουκιλτέο, Ουάσιγκτον). Τα άλλα δύο χρησιμοποιούνται για συναρμολόγηση συνθέτων υλικών σε όγκο, όχι για ερευνητικούς σκοπούς, όπως προορίζεται το σύστημα που αποκτήθηκε από τη NASA. Το ρομπότ είναι γνωστό για την ακρίβεια της δουλειάς του, ωστόσο εξαιρετική ακρίβεια απαιτήθηκε και κατά τη μεταφορά και εγκατάστασή του στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, και ειδικότερα στο Advanced Manufacturing and Flight Test Articles Development Laboratory του ερευνητικού κέντρου.

O ΙSAAC αναμένεται να είναι έτοιμος και πλήρως λειτουργικός στις αρχές του 2015, με πρώτο «πελάτη» το Advanced Composites Project (ACP) του Aeronautics Research Mission Directorate. Επίσης, σχεδιάζεται χρήση του και από τα διαστημικά προγράμματα της ΝΑSA, όπως το Composites for Exploration Upper Stage (C-EUS) Project.

Πηγή: www.nasa.gov & http://www.naftemporiki.gr

Βρεφικό παιχνίδι ποστάρει φωτογραφίες των μωρών αυτόματα στα social media 

5/11/2014

 
Picture
New Born Fame: Ένα fake προϊόν για να ευασθητοποιήσει τους γονείς σχετικά με την υπερέκθεση των νεογέννητών τους στα social media.
Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους γονείς να μην ποστάρουν φωτογραφίες των νεογέννητων και των βρεφών τους στα social media, η ολλανδή designer Laura Cοrnet σχεδίασε ένα βρεφικό παιχνίδι που στο άγγιγμα του μωρού, έστελνε αυτόματα 'selfies' στο Facebook και το Twitter των γονιών του, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα κανονικό προϊόν αλλά για την πτυχιακή της εργασία που άντλησε την έμπνευσή του από έρευνες που έδειξαν ότι η πρώτη φουρνιά χρηστών του Facebook που γίνονταν γονείς, ήταν πρόθυμοι να εκθέτουν φωτογραφίες των νεογέννητών τους στα social media και το μοναδικό πρόβλημά τους ήταν ότι αυτό γινόταν εν αγνοία των μωρών.

Το περιστρεφόμενο κρεμαστό μόμπιλ, ονόματι New Born Fame, που δημιούργησε η Ολλανδή σχεδιάστρια και έστελνε selfies που τραβούσαν τα μωρά αγγίζοντας ένα ομοίωμα του λογοτύπου του Facebook ή του Twitter, δημιούργησε έντονες αρνητικές αντιδράσεις. "Είχα αποδείξει τη θεωρία μου και ήμουν χαρούμενη", δήλωσε στο CNN η Cοrnet. Το περίεργο είναι ότι υπήρξε αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων που ήθελαν στ' αλήθεια να αγοράσουν αυτό το βρεφικό παιχνίδι. "Επρεπε να τους εξηγήσω ότι δεν πρόκειται για πραγματικό προϊόν, αλλά για ένα prototype για την πτυχιακή μου", εξηγεί η Cornet, που πλέον επανασχεδιάζει το New Born Fame ώστε να στέλνει φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό των γονιών του μωρού, και να το λανσάρει ως κανονικό προϊόν.

Πηγή: www.lifo.gr

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πώς παγώνει μια φυσαλίδα

4/11/2014

 

Το εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε με νέας γενιάς κάμερες υψηλής ευκρίνειας

Γουίστλερ 

Η Sony θέλοντας να επιδείξει τις δυνατότητες μιας νέας γενιάς καμερών υψηλής ευκρίνειας (ultra HD) ζήτησε από ένα ζευγάρι φωτογράφων και σκηνοθετών από τον Καναδά να φτιάξει κάποιο βίντεο ή να κάνει κάποια καταγραφή που να δείχνει τις δυνατότητες των νέων καμερών. Ο Ντάμιεν και Λέιλα ντε Μπλινκ γνωρίστηκαν στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου και αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές αλλά και το δημιουργικό τους ταλέντο. Διαφημιστικές καμπάνιες κυρίως στον τομέα της μόδας είναι το βασικό τους αντικείμενο αλλά αναλαμβάνουν και διάφορα πρωτοποριακά και δημιουργικά projects όπως αυτό που ζητούσε o ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών προϊόντων. Το ζεύγος Μπλινκ σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο. Πήγε με μικρά παιδιά σε δάση του Καναδά όπου επικρατεί αυτή την εποχή αρκετό ψύχος και τους ζήτησε να κάνουν φυσαλίδες. Χρησιμοποιώντας 4 ultra HD κάμερες το ζευγάρι κατάφερε να καταγράψει σε αργή κίνηση τη μετατροπή των φυσαλίδων σε... παγάκια.

Πηγή:
http://www.tovima.gr

    Αρχείο

    December 2014
    November 2014
    October 2014

    RSS Feed